" Een kleine stap kan al een groot verschil maken."

Erik van Ark

“We gebruiken vaak maar een fractie van onze mogelijkheden en talenten, omdat we niet met ons hele systeem aanwezig zijn. Aanwezigheid herken je aan een helder hoofd, een warm hart en daadkrachtig handelen.”

Ik coach en begeleid mensen, teams en organisaties die écht de bereidheid hebben hun situatie te onderzoeken. Het maakt niet uit of dat een persoonlijk thema of een organisatievraagstuk betreft, want dankzij mijn bedrijfskundige achtergrond en jarenlange en brede (levens)ervaring kijk ik zowel naar de mens als naar de organisatie.

Mijn inzet is erop gericht dat mensen zich zo kunnen ontwikkelen dat zij zoveel mogelijk hun unieke kwaliteiten en persoonlijke kracht kunnen inzetten ten gunste van zichzelf en het grotere geheel.

Goed contact houden met mijn gesprekspartner en opdrachtgever en samen steeds kijken of we nog op de goede weg zitten, horen bij mijn aanpak.

Twee kernvragen

In de praktijk kom ik altijd op de volgende twee kernvragen uit.

  • Wat is er op dit moment voor jou aan de orde in je leven of werk?
  • Wat zou je vandaag of morgen al anders kunnen doen?

Vanuit de overtuiging dat de werkelijkheid je beste vriend is, nodig ik je uit én prikkel je om eerlijk naar jezelf en de situatie te kijken.

Verbetermogelijkheden verrassend dichtbij

Veel mensen denken dat ze een lange weg te gaan hebben voor ze een stap verder komen, maar verbetermogelijkheden blijken vaak verrassend dichtbij te liggen. Als je morgen iets kleins anders doet dan je gewend bent, kan dat een groot effect hebben. Ik stimuleer je om met je gedrag te experimenteren.

Eigen stijl

Ik werk graag vanuit het hier en nu en ga ervan uit dat je het gedrag dat je elders vertoont ook in ons contact laat zien. Zonder oordeel geef ik terug wat ik waarneem en confronteer ik waar nodig. Serieus én met lichtvoetigheid, weet ik snel de kern te raken. Op een verrassende, transparante en directe manier creëer ik altijd beweging. Mensen voelen zich snel vertrouwd bij mij.

Kennis en ervaring

Ik heb 30 jaar kennis en ervaring opgedaan in zowel (senior) management- als adviesfuncties op het gebied van mens- en organisatieontwikkeling. Ik ben doctorandus in de bedrijfskunde en draag de titel Master of Change Management (MCM). Sinds 2007 ben ik als zelfstandig adviseur werkzaam.

“Eenvoud is zien, oordelen en handelen vanuit het punt waarin we in onszelf rusten.

Hoeveel valt er dan niet weg! En hoe valt al het andere op zijn plaats.”

Dag Hammarskjöld

icon-contact

Klaar voor een kennismaking?

Die begint met één druk op de knop!

Stuur een e-mail